Alle vieringen tot en met zondag 31 mei afgelast in hele parochie

Helaas hebben we naar aanleiding van de Corona problematiek moeten besluiten om alle vieringen in onze parochie in het weekend en doordeweeks met onmiddellijke ingang af te gelasten.
Deze maatregel geldt t/m zondag 31 mei. U kunt via deze link meer informatie hierover krijgen. 
Ook de vieringen rondom Palmzondag, de Goede Week en Pasen komen als gevolg hiervan te vervallen.
Volg deze link voor meer informatie hierover.

Alle andere catechetische activiteiten i.v.m. jeugd worden eveneens afgelast, evenals de bijeenkomst voor ouderen in het inloopmorgen op dinsdagochtend in het parochiecentrum te Wijchen. De ouderenviering in de Meander is opgeschort voor dezelfde periode.

Uitvaarten en huwelijken

  • Kerkelijke uitvaarten en huwelijken worden zo sober en klein mogelijk gehouden met zo min mogelijk aanwezigen. Ook hier gelden alle strikte maatregelen voor afstand, gezondheid en hygiëne.
  • De heilige communie kan bij deze vieringen niet worden uitgereikt, omdat dan de voorgeschreven afstand van anderhalve meter niet kan worden gehandhaafd en ook het delen van de communie onveilig kan zijn.

Pastoor Martin Claes.


Kinderkaravaan 2019-2020

Schatgravers gezocht!

In het evangelie staat een verhaal over mensen die een schat hebben gevonden en alles opgeven om die schat te kunnen krijgen. Die schat is het koninkrijk van God. Volgens Jezus is dat een koninkrijk dat wij samen kunnen maken, voor in de toekomst, maar ook hier en nu. Wat we daarvoor nodig hebben zijn dingen als liefde, trouw, vrede, vriendschap en geduld. We gaan samen op zoek of we die schat kunnen vinden. Soms kost dat zoeken moeite, soms komt een stukje van die schat zo maar op je pad. Als we samen zoeken krijgen we uiteindelijk misschien wel een schatkist vol. Maar het bijzondere van deze schat is dat hij nog veel mooier wordt als je hem met anderen deelt.

We hebben jou nodig om mee te zoeken!


Kinderkaravaan

De Kinderkaravaan is een serie kindvriendelijke vieringen. We trekken rond langs de verschillende kerken van De Twaalf Apostelen zodat het altijd wel een keer bij jou in de buurt is. De Kinderkaravaan heeft een jaarthema. Als je het jaar door meetrekt met de Kinderkaravaan leer je daardoor een heel verhaal kennen. Maar je kunt gerust ook naar één viering komen of later instappen. Zoals je boven kunt zien zullen we dit jaar gaan schatgraven naar het koninkrijk van God. Net als alle vieringen in de kerk, hebben ook de vieringen van de Kinderkaravaan een vaste opzet en volgorde. Dat is fijn want dat biedt herkenbaarheid. De opzet van de Kinderkaravaan is wel iets anders dan andere vieringen. Dat komt vooral doordat er meer ruimte is voor kinderen om even op te staan en te bewegen en om zelf mee te doen. Bij de Kinderkaravaan hoef je echt niet een uur lang stil te zitten! Dat mag overigens wel, als je dat liever doet…

 

1. Niftrik

Zondag 1 september ‘19

11.00 uur

2. Alverna

Zondag 6 oktober ‘19

11.00 uur

3. Emmanuel Wijchen

Zondag 10 november ‘19

11.00 uur

4. Hernen

Zondag 1 december ‘19

11.00 uur

5. Heumen

Zondag 26 januari ‘20

11.00 uur

6. Paschalis Woezik

Zondag 8 maart ‘20

11.00 uur

7. Nederasselt

Zondag 19 april ‘20

11.00 uur

8. Antonius Abt Wijchen

Zondag 7 juni ‘20

11.00 uur

9. Bergharen

Zaterdag 4 juli ‘20

11.00 uur

10. Overasselt

Zondag 6 september ‘20 11.00 uur