Vieringen Palmzondag, Goede Week en Pasen

De Nederlandse bisschoppen hebben met pijn in het hart besloten om de beperkende maatregelen mbt publieke vieringen te verlengen tot en met zondag 31 mei. Het betekent dat er ook in onze parochie geen publieke vieringen zullen plaatsvinden met Palmzondag, Goede Week en Pasen. Een ongekende onderbreking in het ritme van vieren in onze parochie.

Omdat we er als pastoresteam aan hechten dat we zeker in deze tijden waarin we onze kwetsbaarheid ervaren gezamenlijk bidden, zullen we in de kleine besloten kring van het pastoresteam Palmzondag, Witte Donderdag, kruisweg op Goede Vrijdag, de paaswake, Paaszondag vieren. We weten ons dan met name verbonden met onze parochianen en bidden en vieren namens hen die niet in staat zijn er fysiek bij aanwezig te zijn. Deze vieringen in de Antonius Abtkerk te Wijchen zijn niet publiek toegankelijk. Wel zullen we via de vaste camera en het Youtube kanaal parochianen in staat stellen mee te kijken en te bidden.

Op Palmzondag worden palmtakjes gezegend. Deze zullen in de Goede Week onder de geloofsgemeenschappen worden verdeeld en uitgedeeld.

We hopen op deze wijze het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer op een waardige manier te kunnen vieren, die aan ons allen de kracht geeft om deze onzekere tijd te doorstaan.

Martin Claes

Tijden: 

Palmzondag 5 april 11.00 uur
Witte Donderdag 9 april 19.00 uur
Goede Vrijdag 10 april 15.00 uur
Paaswake 11 april 20.30 uur
Paaszondag 12 april 11.00 uur