Klik op de afbeelding voor het schema met alle vieringen tijdens de Goede week.

Kindervakantie in gevaar!

In maart hebben bestuursleden van Stichting Kinderhulp Bosnië 40 arme Bosnische kinderen thuis bezocht en geselecteerd voor de vakantie in juni. Al deze 40 kinderen rekenen erop de “vakantie van hun leven” door te mogen brengen bij gastgezinnen in de omgeving van het Land van Maas en Waal, dus ook bij voorbeeld in Nijmegen, Oss, Grave en Cuijk. Wij hopen dat u uw hart en huis openstelt zodat wij geen kinderen hoeven teleur te stellen!

Misschien twijfelt u of u wel geschikt bent als gastgezin, maar ieder “gewoon” Nederlands gezin is geschikt als gastgezin. Ook een ouder echtpaar, waarvan de kinderen uit huis zijn, is bijzonder geschikt.

De kinderen verblijven hier van 9 tot 29 juni. Stichting Kinderhulp Bosniё verzorgt tijdens het verblijf 2x per week een activiteit, meestal in de vorm van een dagprogramma. Ook worden de kinderen begeleid door Bosnische tolken die 24 uur per dag beschikbaar zijn om alle vragen die u heeft samen met ons te beantwoorden.  Als u een dag “klem” zit of gewoon “vrij” wil hebben kan de Stichting altijd en zonder problemen regelen dat de kinderen een dag elders verblijven.

De kinderen die naar Nederland komen hebben het enorm moeilijk. Ieder gezin heeft tijdens de oorlog in Bosniё naaste familieleden verloren. Naast de trauma’s daarvan is er ook een grote werkloosheid. Hierdoor is er veel armoede met als gevolg dat veel kinderen nooit hun directe omgeving verlaten. Zorgt u ervoor dat deze kinderen weer vreugde in hun leven krijgen?

Informatie
Voor vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen met Amela Tatarević (Tel. 06 49944317) of Peter van Laar (Tel.: 06 40250118) of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de website www.kinderhulpbosnie.nl is uitgebreide informatie.