Vacatures bestuur

Wegens het verstrijken van de benoemingstermijn en leeftijd, heeft het bestuur van parochie De Twaalf Apostelen Wijchen twee vacatures: Vicevoorzitter en Secretaris
Benoeming na kennismaking en selectie in principe voor vier jaar. Het bestuur is verantwoordelijk voor de beheerszaken van parochie De Twaalf Apostelen en faciliteert het pastoraat in de twaalf geloofsgemeenschappen van onze parochie.
Taak- en functieomschrijvingen van de vicevoorzitter en secretaris zijn beschikbaar de knop bovenin.
Voor vragen en/of informatie kunt u de komende twee weken terecht bij pastoor Martin Claes via martin.claes@detwaalfapostelen.nl of na telefonische afspraak via nummer 06-30456786. Reacties zijn tot 15 augustus welkom op hetzelfde mailadres.
Bestuur parochie De Twaalf Apostelen, Oosterweg 4, 6602 HD Wijchen.

Met pace (in de) bene(n) - Wandeldag 25 augustus 2018

Heb je al iets gegeten?

Op zaterdag 25 augustus wandelen we naar een bestemming waar deze vraag zomaar eens gesteld kan worden. De gastvrijheid van onze gastheren is dan ook spreekwoordelijk en ongeëvenaard. Eigenlijk had de dag in nevelen gehuld moeten blijven, maar er is een militair gezegde dat me na aan het hart ligt: informatie = motivatie. Daarom toch maar een tipje van de sluier opgelicht, in de hoop dat enkelen of velen enthousiast worden.

We starten deze dag om 10.15 uur op de parkeerplaats aan het station in Ravenstein en begeven ons te voet naar Megen, waar ons een hartelijke ontvangst en afwisselend programma wacht. Rond 17.45 zijn we weer terug in Ravenstein.

In totaal wandelen we ongeveer 18 kilometer, dus een redelijke wandelconditie is een vereiste. De kosten voor deze dag bedragen 7,50 euro (exclusief terras) en dienen ter plaatse te worden voldaan. Voor de lunch moet je zelf een pakketje meebrengen. Meer informatie en aanmelding bij pastor Andreas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-48256940

Wacht niet te lang met aanmelden, want er is maar plek voor 20 wandelaars.

 

Bisdom nieuwsbrief mei

De nieuwsbrief van het bisdom ’s-Hertogenbosch, jaargang 6, nummer 4 is verschenen. Deze kan hier gelezen worden. Voor een volledig overzicht van de afgelopen jaargangen kunt u deze pagina raadplegen.

De Tijden Veranderen - Abdijdagen Westvleteren

Verscholen in de Vlaamse Westhoek ligt de Sint Sixtusabdij van Westvleteren. Sinds het jaar 1831 woont en werkt hier een gemeenschap van cisterciënzer monniken, in de volksmond ook wel trappisten genoemd.

Van maandagmiddag 10 december tot en met vrijdagmiddag 14 december zijn we te gast in dit huis waar al zo lang de gastvrijheid wordt beoefend. De abdijdagen bieden een uitstekende mogelijkheid om in rust aan jezelf de ruimte te geven voor vragen waar je anders niet zo snel bij stilstaat. Samen met anderen mag je ervaren hoe ontmoeting en stilte elkaar verdiepen.

De dagen hebben als thema ‘De tijden veranderen’. Er is bijna geen mooiere tijd in het jaar dan de Advent om je met verandering bezig te houden. In eerste instantie zijn ze dan ook bedoeld voor mensen die voor een verandering in hun leven staan of juist een grote verandering achter de rug hebben, bijvoorbeeld een verhuizing, een nieuwe baan of een (naderende) pensionering. Gedurende de dagen hanteren we verschillende werkvormen: kringgesprekken, een (stilte)wandeling, we zien een documentaire over het leven in de abdij en maken kennis met een vorm van bibliodrama.

Overdag is er buiten de gezamenlijke momenten veel ruimte voor stilte. Je kunt je op je eigen kamer terugtrekken, een wandeling maken of je eens verdiepen in een boek. Omdat de broeders hechten aan een sfeer van gebed en rust, worden ook alle maaltijden in stilte genoten. In de avonduren is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een goed glas bier uit eigen brouwerij te ontmoeten en de dag op een gezellige manier af te sluiten.

De kosten voor deelname aan deze dagen bedragen 185 euro. Westvleteren is niet naast de deur. Daarom zullen we er met eigen vervoer naartoe gaan en de kosten van de brandstof delen. Er kan door de keuken van de abdij beperkt rekening worden gehouden met dieetwensen.

Er is maximaal ruimte voor 10 deelnemers. Informatie en aanmelding (vóór 30 september) bij pastor Andreas op 06-48256940 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op maandagavond 19 november is er voor de deelnemers een voorbereidingsbijeenkomst in het Parochiecentrum.

Koninklijke onderscheiding Annie Kloosterman

Op 26 april 2018 werd stilgestaan bij de belangrijke maatschappelijke bijdrage van mevrouw Annie Kloosterman binnen de gemeente Wijchen. Hiervoor ontving zij een koninklijke onderscheiding en werd zij toegelaten tot de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Annie Kloosterman uit Wijchen startte eind jaren zestig van de vorige eeuw haar kerkelijke activiteiten met een actief koorlidmaatschap. Van daaruit heeft zij steeds meer (bestuurs-)taken op zich genomen. De laatste zeventien jaar heeft zij zich op bijzonder intensieve wijze ingezet voor de geloofsgemeenschap Antonius Abt in Wijchen; als lector tijdens de vieringen; als vertegenwoordiger van de pastoraatsgroep in de contactraad, als contactpersoon van diverse werkgroepen en als gastvrouw in het parochiecentrum. Daarnaast gaat zij regelmatig voor bij avondwakes. In de periode 1978 tot 1995 was zij mantelzorgster. In die tijd nam zij bij verpleeghuis Joachim & Anna in Nijmegen zitting in de Vereniging van Familieleden, alwaar zij als voorzitter actief bleef tot 2003. Sinds 2014 werkt Annie mee aan het project ‘Voorleesvisite’ van de Bibliotheek Wijchen en bezoekt zij wekelijks kinderen bij wie een taal- of leesachterstand is vastgesteld.

Lees meer: Koninklijke onderscheiding Annie Kloosterman