De Twaalf Apostelen gezinsdag

8 maart 2020 organiseert Parochie De Twaalf Apostelen tussen 11.00 en 15.00 uur een gezinsdag in de Paschaliskerk aan de Woeziksestraat 324 in Wijchen.  

Een dag om in verbinding te komen met jezelf, met de ander en met God. We gaan vieren, samen eten en spelenderwijs verdiepen. Op zoek naar de talenten die ieder van ons heeft meegekregen. Soms weet je heel goed waar je talenten liggen, soms is dat wat moeilijker om van jezelf te zeggen. Maar we hebben allemaal talenten gekregen. Op deze zondag gaan we daarnaar schatgraven.

We zijn dit jaar volop bezig met schatten verzamelen: de Kinderkaravaan trekt langs verschillende plekken in onze parochie waar we schatten ontdekken en ook de kinderen die de Eerste Communie doen hebben al heel wat schatten verzameld in hun schatkistjes. De communicantjes doen dat tijdens de kindermiddagen. Voor de ouders zijn er zo nu en dan ouderavonden. Op deze gezinsdag mag het hele gezin meedoen, samen. Ouders, communicantjes, broertjes en zusjes, gezinnen die met de Kinderkaravaan meetrekken en alle gezinnen die mee willen schatgraven zijn welkom.

We beginnen om 11.00 uur met een viering van de Kinderkaravaan. Daarna gaan we samen lekker eten en dan is er een middagprogramma waarin we op een speelse manier op zoek gaan naar klein geluk, verbinding en werken aan zelfvertrouwen. Want weten wie je bent en welke talenten je hebt meegekregen geeft je kracht om te groeien, als kind en als ouder. De middag eindigt rond 15.00 uur.

Meer informatie en aanmelden: pastor Lara van der Zee, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezinningsdag op zaterdag over het evangelie van Johannes

Op zaterdag 7 maart – in de Veertigdagentijd – geeft prof. Reimund Bieringer een lezing tijdens een bezinningsdag van het CPS in Nijmegen. Reimund Bieringer is als professor bijbeluitleg (exegese) van het Nieuwe Testament verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zijn lezing zal gaan over de spiritualiteit van het Johannesevangelie. Hij zal deze spiritualiteit van het Johannesevangelie voorstellen als een spiritualiteit van de vriendschap.

Het programma de bezinningsdag is als volgt:

  • 9.30 uur: Mogelijkheid om deel te nemen aan de Eucharistieviering in de Sacramentskerk
  • 10.00 uur: Inloop met koffie en thee
  • 10.30 uur: Welkom, lezing, verwerking van het thema
  • 12.30 uur: Afsluitend gebed
  • 12.45 uur: Lunch
  • 13.30 uur: Afsluiting

Locatie: de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, Nijmegen.
Gevraagde bijdrage: € 15 inclusief koffie/thee, lunch (s.v.p. het bedrag vooraf overmaken op NL 30 INGB 0000 118 111 o.v.v. 7 maart 2020 en uw naam).
Aanmelding graag vóór 1 maart 2020 via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie: www.parochiespiritualiteit.org.

 

Studieavond met Peter Pellemans

Op donderdag 27 februari is er in Wijchen een studieavond met Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Vervulling van Bijbelse profetieën in onze tijd. De bijeenkomst vindt plaats in de Schakel, Pius XIIe straat 85 in Wijchen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Gods Woord houdt ons voor “dat wij de profetieën niet mogen verachten”. Toch zijn er veel oprechte gelovigen die worstelen met het profetische Woord, of het als “te moeilijk”, maar buiten beschouwing laten. Dan doen we niet alleen God te kort maar ook onszelf. Juist door de profetieën te laten spreken wordt ons geloof verrijkt en zijn we veel beter op de hoogte en voorbereid op wat komen gaat.

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het christelijke geloof.

Meerdaagse- en dagbedevaart naar Beauraing in België

Het Nederlands Beauraing Comité Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch heeft een vierdaagse bedevaart met extra zorg naar het Belgische bedevaartplaatsje Beauraing met begeleiding van een priester. Er is goede medische begeleiding aanwezig. Aan deze bedevaart kunnen ouderen, zieken, gehandicapten, en gezonde pelgrims deelnemen.

De bedevaart van 18 t/m 21 april 2020 heeft de opstapplaatsen Oss, Helmond (bij voldoende pelgrims) en Eersel.

Programma: dagelijks H. Mis, rozenhoedje, DVD over Beauraing, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament, gezellige ontspanningsavonden, bezoek Mariaal museum, show van MarieChristien, kruisweg, en Mariawake met handoplegging. Ook kunt u op eigen gelegenheid de kruisweg bekijken, de bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II vereren in de crypte St Jean in de tuin der verschijningen, het Mariaal museum bezoeken en de graven van de zieners. Stille aanbidding is dagelijks mogelijk vanaf 14.00 uur in de kapel. Het accueil waar we verblijven, naast de tuin der verschijningen, heeft kamers voor 1 of 2 personen. Inschrijving tot deelname is mogelijk tot zes weken voor de bedevaart. Bij de reissom zijn inbegrepen de heen- en terugreis van de centrale opstapplaats naar Beauraing, volledig pension, een ongevallen/ziekte- en reisverzekering, bijdrage om verblijf en vervoer voor vrijwilligers van het rode kruis te betalen. Vervoer met rolstoelbus is mogelijk. Reissom vanaf € 290,- p.p..

De dagbedevaart op zondag 19 april 2020 heeft de opstapplaatsen Nijmegen, Mill, Helmond, Eersel, en grensovergang Bergeijk.

Programma: Hoogmis met zegening van de processiekaars 11.00 uur, DVD over Beauraing, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament 14.30 uur. Muzikale begeleiding: door Arlette van Hout en Dimphy van Boekel. U kunt desgewenst een diner bestellen. Ook kunt u op eigen gelegenheid het heiligdom ontdekken en het dorpje. Er wordt een gewone bus ingezet. Reissom € 40,- p.p.

Beauraing is een bedevaartplaatsje aan de rand van de Belgische Ardennen. In een meidoornstruik verscheen Maria vanaf 29 november 1932, 33 maal aan 5 kinderen. Maria, de moeder met het Gouden Hart, vroeg om gebed en beloofde aan zieken en bedroefden hulp en troost. Beauraing is rust, vrede en zorg voor elkaar. “Dat men hier op bedevaart kome.” Het is een uitdrukkelijke wens van de Heilige Maagd met het Gouden Hart. Vergeet niet op de wens van Maria in te gaan! Tot in Beauraing?

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met N.B.C. Pro Maria via mw R. Senders, Schapendries 16, 5521 LH Eersel, 0497-682296, of meer informatie vinden op de website van Nederlands Beauraing Comité Pro Maria. Opgave tot zes weken voor de bedevaart.