Zomerreis naar Beauraing

De zomerreis 2019 gaat naar de bedevaartsplaats Beauraing in de Belgische Ardennen. In 1932/1933 verscheen de heilige maagd Maria hier 33 maal aan vijf kinderen uit dit kleine stadje. Zij toonde zich als Onze Lieve Vrouw van het gouden hart. Sindsdien komen er vele pelgrims om Maria te eren en hun intenties aan haar toe te vertrouwen. Op plechtige wijze wordt elk jaar op 22 augustus de feestdag van het Hart van Maria gevierd, waar vele pelgrims, ook uit de omringende landen aan deel nemen. Ook wij zijn dit jaar er bij.

Tijdens deze reis is er voldoende tijd voor een stil gebed aan dit bedevaartsoord, maar ook voor mooie wandelingen in het nabijgelegen Nationaal Park. Ook is een bezoek mogelijk aan het stadje Dinant, mooi gelegen langs de Maas. Met een kabelbaan of per trappen omhoog naar de citadel heb je van daar uit een schitterend uitzicht over de stad.

Wie het sportiever wil kan ook een kano tocht over de Lesse maken of ondergronds gaan in de grotten van Han. Ook nodigen de binnenstad van Namen, de oude abdij Maredsous of de stad Luxemburg uit voor een bezoek.

Tijdens deze reis verblijven wij in het gastenverblijf van de bedevaartsoord met hoofdzakelijk eenpersoonskamers.

Vertrek: maandag 19 augustus 2019, 13.00 uur vanuit Limbricht

Terug: zaterdag 24 augustus 2019, 12.00 uur in Limbricht

Kosten: ca. € 450,-- (vol-pension)

Opgave tot 15 juli 2019 bij www.platform30plus.nl of pastoor M. Otto, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 046-4515595.

Soamen op ’n Benkske stelt zich voor

“Soamen op ’n Benkske” is een werkgroep die activiteiten organiseren voor mensen die niet zo gemakkelijk ergens alleen naar toe gaan of contacten leggen. Voor ouderen waarvoor de week lang duurt of voor mensen die het moeilijk vinden om aansluiting te vinden. Mensen met een beperkt sociaal netwerk of die eenzaam zijn.

Je kunt je af en toe alleen voelen. Of niet alleen naar activiteiten durven gaan. Of een periode het gevoel hebben dat de muren op je af komen. Ongeveer 5 tot 7% van de Nederlanders voelt zich eenzaam - tot ernstig eenzaam. Eenzaamheid neemt toe omdat we steeds minder persoonlijk contact hebben en steeds meer digitaal communiceren. Onder alle leeftijden komt eenzaamheid voor. Bij ouderen, alleenstaande ouders maar ook bij jongeren. De werkgroep “Soamen op ’n Benkske” is in oktober 2018 gestart met activiteiten om iets te kunnen doen aan het levensgeluk van mensen. Bezoekers weten onze initiatieven erg te waarderen. Na onze bijeenkomsten is de dankbaarheid groot.

De activiteiten die “Soamen op ’n Benkske” tot nu toe heeft georganiseerd zijn:

  • Gezellige middag uit in het Kasteel met Burgemeester Hans Verheijen en Cabaretier Jo Toonen, oud Hollandse spellen (sjoelen en mens erger je niet)
  • Kerstbrunch op 1e kerstdag in het Schaatscafe met live muziek
  • Quizzen in de huiskamer met Samen zingen in de huiskamer

We wisselen de activiteiten af en we sturen de mensen die bij ons bekend zijn een persoonlijke uitnodiging. Wij proberen de activiteiten zo laagdrempelig mogelijk te maken door ze gratis aan te bieden of tegen een kleine vergoeding. Bij elke activiteit worden de deelnemers voorzien van koffie, thee, een hapje en drankjes. En soms zelfs een lichte maaltijd. We zijn afhankelijk van sponsoring en giften om dit te kunnen blijven doen.

Mocht u graag willen deelnemen aan de activiteiten van “Soamen op ’n Benkske” dan kunt u ons een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of uw naam, adres en telefoonnummer in een briefje te sturen aan het volgende adres : Leostraat 26, 6603 EB Wijchen.
 
De werkgroep Soamen op ’n Benkske bestaat uit:

Elaine van Haren (Voorzitter), Sjaak Jansen, Angelique Haas, Peggy van Beek, Leonie van den Nieuwenhuijzen, Pieter van der Have.

Kindervakantie in gevaar!

In maart hebben bestuursleden van Stichting Kinderhulp Bosnië 40 arme Bosnische kinderen thuis bezocht en geselecteerd voor de vakantie in juni. Al deze 40 kinderen rekenen erop de “vakantie van hun leven” door te mogen brengen bij gastgezinnen in de omgeving van het Land van Maas en Waal, dus ook bij voorbeeld in Nijmegen, Oss, Grave en Cuijk. Wij hopen dat u uw hart en huis openstelt zodat wij geen kinderen hoeven teleur te stellen!

Misschien twijfelt u of u wel geschikt bent als gastgezin, maar ieder “gewoon” Nederlands gezin is geschikt als gastgezin. Ook een ouder echtpaar, waarvan de kinderen uit huis zijn, is bijzonder geschikt.

De kinderen verblijven hier van 9 tot 29 juni. Stichting Kinderhulp Bosniё verzorgt tijdens het verblijf 2x per week een activiteit, meestal in de vorm van een dagprogramma. Ook worden de kinderen begeleid door Bosnische tolken die 24 uur per dag beschikbaar zijn om alle vragen die u heeft samen met ons te beantwoorden.  Als u een dag “klem” zit of gewoon “vrij” wil hebben kan de Stichting altijd en zonder problemen regelen dat de kinderen een dag elders verblijven.

De kinderen die naar Nederland komen hebben het enorm moeilijk. Ieder gezin heeft tijdens de oorlog in Bosniё naaste familieleden verloren. Naast de trauma’s daarvan is er ook een grote werkloosheid. Hierdoor is er veel armoede met als gevolg dat veel kinderen nooit hun directe omgeving verlaten. Zorgt u ervoor dat deze kinderen weer vreugde in hun leven krijgen?

Informatie
Voor vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen met Amela Tatarević (Tel. 06 49944317) of Peter van Laar (Tel.: 06 40250118) of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de website www.kinderhulpbosnie.nl is uitgebreide informatie.