Vanaf heden kunnen nog maximaal 30 gelovigen de liturgie meevieren.
Meldt u aan bij onderstaande contactpersonen:

H. Antonius Abtkerk Wijchen: Contactraad, (06) 82242153, abtwijchen@detwaalfapostelen.nl
Emmanuelkerk Wijchen: Tiny Poos, (06) 50265160, tinipoos@upcmail.nl
H. Paschaliskerk Woezik: Marijke de Groot, (06) 30653053, paschalis@detwaalfapostelen.nl
H. Jozefkerk Alverna: Anny Rosmalen, (06) 29277272, annyrosmalen80@gmail.com
H. Joh. de Doperkerk Balgoij: Marianne v/d Boogaard, (024) 6453933, nw.vanden.boogaard@kpnmail.nl
H. Antonius Abtkerk Nederasselt: Liza Matijssen, (024) 6221596, matyssen.geerts@kabelfoon.nl
H. Antonius Abtkerk Overasselt: Tien Theunissen, (06) 13039363, tien-nelly.theunissen@planet.nl
H. Georgiuskerk Heumen: Hetty Martens-Poelen (06) 23523965, hettypoelen@hotmail.com
Oude Sint-Victorkerk Batenburg: Bert van Boxtel, (0487) 540806, bertenrietvanboxtel@gmail.com
H. Annakerk Bergharen: Thé Pekel, (0487) 531651, thepekel@planet.nl
H. Judocuskerk Hernen: Marijke Reijnen, (0487) 531470, h.judocus@detwaalfapostelen.nl
H. Damianuskerk Niftrik: Jan Derks, (06) 53164226, jderksniftrik@hotmail.com

Mocht u zich niet vooraf willen aanmelden, dan is er altijd de mogelijkheid om naar de kerk te komen en, indien er ruimte is, uzelf daar te registreren.

Verder verzoeken we u bij het verplaatsen in de kerk (binnengaan en verlaten van de kerk, alsmede ter communie) zo mogelijk een mondkapje te dragen.


Krantenartikel over sluiting kerk Heumen

Recent is er in het Nederlands Dagblad een krantenartikel gepubliceerd over de onlangs gesloten kerk in Heumen en de samenwerking met de Protestantse kerk. Indien u op deze krant geabonneerd bent kunt u het artikel via deze link teruglezen.

Weekendmededeling 9/10 en 16/17 januari

De jaarlijkse oecumenische viering in Bergharen in het kader van de gebedsweek voor de eenheid is dit jaar een digitale viering (alleen geluid) die gehouden wordt in de protestantse kerk aan de Veldsestraat op zondag 17 januari om 10.00 uur. Voorgangers zijn dominee Wilma Blaak en pastoraal werker Jack Steeghs. Hier komt de viering beschikbaar.

Maatregelen blijven onverminderd van kracht

De persconferentie die het kabinet op dinsdag 3 november heeft gehouden over de maatregelen in verband met Covid-19, geeft geen aanleiding tot wijzigingen voor de R.-K. Kerk. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht.

Dat betekent voorlopig nog steeds niet meer dan 30 gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren, geen samenzang en verder alle andere maatregelen zoals afgekondigd in het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter.’

De bisschoppen hebben hoop dat op de langere termijn de cijfers over de pandemie reden geven om de maatregelen ten goede bij te stellen. De hoop is dat dit in ieder geval in december, voor Kerstmis mogelijk is. Die cijfers geven nu echter nog steeds, blijkens de persconferentie van het kabinet, grote reden tot zorg voor de volksgezondheid.

De bisschoppen hebben steeds gezegd deze zorg met de overheid te delen en hebben daarom vanaf het begin van de Covid-19 pandemie besloten om beschermende maatregelen in te voeren. Zij nemen daarmee hun verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid. ‘De kerk is geen bron van besmetting en mag dat ook niet zijn’ vinden de bisschoppen. Zij vragen alle gelovigen en bedienaren nogmaals om zich aan het protocol te houden om zo, vanuit saamhorigheid, de zorg voor de naaste serieus te nemen.

Blijf verbonden!

Zij wijzen bovendien op de mogelijkheid om thuis met de eigen parochie verbonden te blijven en waar mogelijk via een live stream mee te vieren. Daarnaast is er elke zondagochtend de uitzending van de Eucharistieviering op NPO2. Deze opties blijven van groot belang nu per viering, ook bij bijzondere vieringen als bij een uitvaart of huwelijk, slechts 30 mensen een plaats kunnen krijgen. (NB: voor uitvaarten geldt dit vanaf 9 november).

Nieuwe ontwikkelingen worden gemeld op www.rkkerk.nl en de site van ons bisdom. De bisschoppen vragen iedereen te blijven bidden voor de slachtoffers van Covid-19 en hun familieleden, in Nederland en wereldwijd.

Parochiecentrum

Het parochiecentrum in Wijchen is tot nader bericht gesloten voor bezoekers. Het centrum is wel  telefonische bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00-12.00 uur en voor het ophalen van post, materialen e.d. blijft het parochiecentrum geopend

Aanmelden voor het vormsel 2021

Op dinsdag 15 december jl. was de informatieavond voor het vormsel 2021. Wellicht heb je die gemist en wil je je toch nog aanmelden. Dat kan, voor het vormsel is er nog plek voor nieuwe aanmeldingen. Dus wil je meedoen of wil je nog informatie over het vormsel, neem dan contact op met pastor Lara, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderkaravaan 2020-2021

We beginnen dit jaar ook weer met een nieuw themaverhaal voor de kinderkaravaan. De Kinderkaravaan is een serie kindvriendelijke vieringen. We trekken rond langs de verschillende kerken van De Twaalf Apostelen zodat het altijd wel een keer bij jou in de buurt is. De Kinderkaravaan heeft een jaarthema. Als je het jaar door meetrekt met de Kinderkaravaan leer je daardoor een heel verhaal kennen. Maar je kunt gerust ook naar één viering komen of later instappen.

Net als alle vieringen in de kerk, hebben ook de vieringen van de Kinderkaravaan een vaste opzet en volgorde. Dat is fijn want dat biedt herkenbaarheid. De opzet van de Kinderkaravaan is wel iets anders dan andere vieringen. Dat komt vooral doordat er meer ruimte is voor kinderen om even op te staan en te bewegen en om zelf mee te doen. Bij de Kinderkaravaan hoef je echt niet een uur lang stil te zitten! Dat mag overigens wel, als je dat liever doet… Het kinderkoor uit Woezik is er telkens bij om te zingen en de vieringen extra vrolijk te maken.

Het themaverhaal van dit jaar is Jona. Kennen jullie het verhaal van Jona, die werd opgeslokt door een vis? Wisten jullie dat dit verhaal uit de Bijbel komt? Het is een verhaal dat vol zit met wonderbaarlijke, maar ook met herkenbare gebeurtenissen. Jona is een profeet van God, maar dan wel een opstandige profeet. Hij heeft er helemaal geen zin om te doen wat God van hem vraagt. Hij loopt weg, stelt vragen bij wat God doet en wordt zelfs boos op God. Willen jullie weten hoe dat afloopt? Kom dan naar de vieringen van de Kinderkaravaan.

Op zondag 4 oktober 2020 om 11:00 uur is de eerste viering van het nieuwe seizoen van de Kinderkaravaan. Let op: deze viering is in de Emmanuelkerk in Wijchen, niet zoals eerder vermeld in Overasselt.
Om zo veel mogelijk mensen op een veilige manier te kunnen verwelkomen vragen we jullie dit keer om je aan te melden als je wil komen. Geef daarbij aan met hoeveel personen uit hetzelfde huishouden jullie komen. Dan kunnen wij daar rekening mee houden bij het klaarzetten van de stoelen. Stuur uiterlijk vrijdag 2 oktober een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data Kinderkaravaan '20/'21

  • Zondag 4 oktober 2020 om 11:00 uur in de Emmanuelkerk in Wijchen
  • Zondag 31 januari 2021 om 11:00 uur in de H.Johannes de Doperkerk in Balgoy
  • Zondag 14 maart 2021 om 11:00 uur in de Paschaliskerk in Wijchen
  • Zondag 2 mei 2021 om 11:00 uur in de Antonius Abtkerk in Overasselt
  • Zaterdag 3 juli 2021 om 19:00 uur op de Kapelberg in Bergharen