Een nieuw gezicht in de parochie…

Mijn naam is Jack Steeghs (53 jaar). Ik woon in Zaltbommel, ben getrouwd en samen met mijn vrouw draag ik de zorg over vijf opgroeiende kinderen. Binnenkort mag ik (in deeltijd) in parochie De Twaalf Apostelen komen werken. Als pastoraal werker, opbouwwerker, met een eerstaanspreekbare rol in Bergharen en Hernen. Dat is volop platteland.

Ik ben geboren en getogen in Neerkant, in de Brabantse Peel. Ik ben enig kind, boerenzoon en heb het ouderlijk bedrijf (varkens en akkerbouw) in 1995 overgenomen. Toch heeft mijn toekomst al vrij snel een ander perspectief gekregen. Dat heeft te maken met een veranderende landbouw/samenleving in combinatie met mijn nieuwsgierigheid naar levensvragen, naar wat mensen beweegt, te beginnen bij mezelf. Ik ben in 1997 opnieuw gaan studeren.

Al tijdens mijn studie theologie werd ik projectmedewerker kerk, landbouw platteland in het aartsbisdom Utrecht. Dat aandachtveld boeit me steeds meer: daarom ben ik sinds drie jaar actief met boerenpastoraat.

Nu zie ik ernaar uit om vanaf 1 mei in uw geloofsgemeenschappen te komen werken. Wie nu alvast meer over mij wil lezen: ik houd een site bij onder het pseudoniem vroedman: http://vroedman.nl 

Tot ziens!

Jack Steeghs