Protocol openstelling kerken De Twaalf Apostelen

Vanaf zaterdag 04 juli gaan we weer vieren in alle kerken volgens de RIVM richtlijnen en tevens een nieuw vieringenschema.
Iedere zondag een viering om 11:00 uur in de H. Antonius Abtkerk te Wijchen en de H. Antonius Abtkerk te Overasselt.
In de H. Judocuskerk te Hernen vieren we in de even weken op zaterdag om 19:00 uur en in de oneven weken op zondag om 11.00 uur. Tijdens het kapelbergseizoen vieren we iedere zaterdag om 19:00 uur op de Kapelberg te Bergharen.
In de overige kerken is er eens per twee weken een viering. Houdt hiervoor de kerkberichten in De Wegwijs, Apostelbode of website in de gaten.

Indien u een van onderstaande vragen met JA moet beantwoorden, is het niet mogelijk om een viering live bij te wonen.
U kunt de viering altijd via ons YouTube kanaal "Antonius Abt Wijchen" volgen op zondag om 11.00 uur.

1. Heeft u een of meerdere klachten in de afgelopen 24 uur gehad zoals:
• Hoesten (anders dan u gewend bent)
• Benauwdheid (anders dan u gewend bent)
• Verkoudheidsklachten
• Verhoging of koorts boven de 37,5°C
• Reuk- en/of smaakverlies
• Diarree
2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of nieuwe benauwdheidsklachten?
3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen zeven dagen vastgesteld (in een lab)?
4. Heeft u een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus
en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Bent u in quarantaine, omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Om alles rondom deze vieringen in goede banen te leiden, is er een protocol opgesteld. Dat vindt u hier. We verzoeken allen zich hieraan te houden.

U kunt ook altijd de livestream bekijken vanuit de H. Antonius Abtkerk te Wijchen via YouTube of onze website.


De 5e zondag in parochie De twaalf Apostelen: wie neemt mét ons de handschoen op?

Na een onwennige periode van meerdere maanden zonder weekendvieringen zijn we blij dat we vanaf 1 juli 2020 weer verantwoord met elkaar kunnen vieren.

1 juli was niet alleen een hervatting van het vertrouwde samenkomen, zoals we dat tot half maart kenden. We begonnen op 1 juli tevens met een nieuw vieringenrooster, met voor sommige gemeenschappen andere tijden en met soms een andere frequentie.

Wat tevens veranderde: vanaf 1 juli 2020 zijn we overgestapt van een vierwekenrooster naar een maandrooster. De redenen: om minder afhankelijk te worden van de in onze parochie relatief te grote inzet van emeriti. En om met elkaar nieuwe activiteiten op te kunnen pakken daar waar dat kan en past.

De 5e zondag (de zaterdag en zondag in het 5e weekend) acht het pastoresteam bij uitstek geschikt om ándere vieringen en ándere activiteiten met elkaar te kunnen doen. Vier keer per jaar is er zo’n 5e zondag. Op die zondag zullen er hooguit enkele vieringen zijn met als constante de eucharistie in de Antonius Abt Wijchen.

Die 5e zondag schept ruimte die we bewust niet vooraf jaarrond in willen vullen. Het pastoresteam kan en wil dat niet alleen waarmaken, want we zijn sámen parochie. De Heilige Geest waait naar alle mensen van goede wil. Bovendien: met het aanbod dat we tot nu toe hebben leggen we de nadruk op allen die met de klassieke liturgie vertrouwd zijn, terwijl we weten dat er ook mensen in onze gemeenschappen zijn die wel eens wat anders willen. Daarom ook roepen wij contactraden, werkgroepen en andere geïnteresseerden op om met ons mee te denken.

Wij denken bij een 5e weekend overigens niet alleen aan vieringen, ook aan een bezinnende wandeling, lezing met nagesprek, een doe-activiteit, spel, activiteit met derden, et cetera.

Het allereerste 5e weekend is op zaterdag 29 en zondag 30 augustus: dan is er op zaterdagavond om 19.00 uur een Kinderkaravaan op de Kapelberg in Bergharen, en op zondag om 11.00 uur een eucharistieviering in de Antonius Abt van Overasselt en Wijchen.

Daarna – tevens de reden voor deze oproep, valt het eerstvolgende 5e weekend op de 1e Advent: zaterdag 28 en zondag 29 november.


Wij horen graag van je!

Wees creatief, denk en doe met ons mee! En heb je een goed idee voor de 5e zondag maar zoek je ondersteuning: laat ook dan van je horen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-6412627

Bestuur en pastoresteam parochie De Twaalf Apostelen